HTML

Seholország - Peter Pen birodalma

Itt az idő, hogy Seholországba szárnyaljunk újra, mert ami körülöttünk van, az gyalázat. Ehhez viszont kell egy jó gondolat - megadom:)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Barton Fink avagy két színű vagy ?

2011.02.03. 19:10 Peter Pen

Ma este Barton Fink történetét nézem, most megy a Cinemaxon.

Mi köze a címhez ? Amerikai és angol zenére rázod, ez megy a menő iPododban is(az is amcsi találmány), amerikai mozikra izgulsz, attól érzed jól magad, de kétszínű módon lefitymálod az amcsikat, csak mert ezt verték a fejedbe. Miért mondom, hogy kétszínű vagy ? Csak mert elveszed a jót, miközben hiszel a hazugságnak és magad is szajkózod. Hogyan alkothatna jót, szépet, aki maga gonosz ? Nézz Magyarországra! Egy rakás szar a teljesítménye, mindkét vonatkozásban. Tisztelet az igen kevés eredeti művésznek. És ez nem véletlen, ez az ellentét. Odaát: pozitív szemlélet, adakozó és innovativ kedv, bizalom, a sikernek való örülés, a másénak is. Itt? Irigység, egymás kihasználása, hülyének nézése, állami szinten is korrupció és átbaszás. Mit vársz ettől ?

Ha egy jobb országot akarsz, ahhoz először a benne élő embereknek kell megváltozniuk, kibújniuk az évszázados negatív szokások alól és meghonosítani egy jobb, pozitívabb életszemléletet. Nem hiszem, hogy ősmagyarjaink is ezzel a negatív, tunya  szemlélettel hódították meg Európát, ez igen valószínűtlen.

Először is, h alátsz valami jót, ami tetszik, akkor ne az irigység és a pocskondiázás törjön fel Belőled, hanem légy őszinte magadhoz és lásd be, hogy valaki jobban csinál valamit Náladnál és tanulnod kell tőle. Ez a hosszú és boldog élet titka. Ne dőlj be európai és magyar társaidnak, akik évtizedek óta áhítoznak az amaeriakiak sikereire, de pökhendiségük és oktalan büszkeségük miatt nem voltak képesek tanulni tőlük. Ezért tartunk ott ma, ahol tartunk.

Albert Einstein mondta egy alkalommal: "Nem oldhatjuk meg problémáinkat uyganazzal a gondolkodásmóddal, amivel teremtettük őket". Nos, nem kell 150-es IQ ennek az igazságnak a belátásához. Ha idióta akarsz maradni, megvan hozzá a jogod, de legalább ne reklámozd butaságodat, mert a hülyeségből nem lesz okosság, csupán mert sokan beveszik. Attól csak egy nagyobb rakás hülye lesz a földön. Ez van, tetszik, nem tetszik. Ébredj fel, s teremts Te új világot magad körül!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seholorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr432636577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása